Dušan Radaković

Dušan Radaković rođen je 1984. u Mitrovici. Nakon kraja konflikta na Kosovu, kao mladi aktivista nevladinog sektora, učestvovao je u mnogim multietničkim aktivnostima koje su provodile razne međunarodne organizacije. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Mitrovici, te potom i diplomu Magistra prava. Pohađao je i veliki broj obuka na Kosovu i u inostranstvu, uključujući Leadership Program u Sjedinjenim američkim državama. U svojoj karijeri obavljao je poslove novinara na Radio-televiziji Kosovo (RTK), projektnog službenika Partners Kosova (2005.-2008.) i Program menadžera "National Democratic Institute-NDI Kosovo" (2008.-2015.).

Krajem 2011. godine osnovao je nevladinu organizaciju "Centar za zastupanje demokratske kulture" gdje je u narednih 10 godina implementirao skoro 100 projekata koje su podržali različiti donatori, ambasade i međunarodne organizacije na Kosovu i u regionu.

Dušan Radaković jedan je od prvih licenciranih aktivnih medijatora iz srpske zajednice Kosova. Bio je član Savjetodavnog vijeća za zajednice Kosova tokom četiri godine, član Međuministarske radne grupe za suočavanje s prošlošću, kao i aktivni član Kancelarije poverenika za jezike na Kosovu. Područje angažmana Dušana Radakovića obuhvata vladavinu prava, anti-korupciju, transparentnost, ljudska prava i nadgledanje izbornog procesa.

Dušan tečno govori engleski i albanski jezik. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Mitrovica
Balkan Mediation Panels 2021 - Divided Communities